certificering

Beter Leven

Slow Food Masters vindt het vanzelfsprekend dat wij actief en betrokken, een rol spelen in het verhogen van dierenwelzijn. Wij laten echter de uiteindelijke keuze over aan onze klant. We beschikken dan ook, naast ons gangbare assortiment, over een assortiment duurzame vleessoorten.

U kunt bij Slow Food Masters kiezen uit:

  • Varkensvlees: Beter Leven 1 ster
  • Kippenvlees: Beter Leven 1 ster
  • Rundvlees: Beter Leven 1, 2 of 3 sterren.

Dieren onder het Beter Leven keurmerk hebben meer ruimte, afleidingsmateriaal en mogelijkheden om hun natuurlijk gedrag uit te oefenen dan dieren uit de gangbare veehouderij. De Dierenbescherming heeft daarom verschillende criteria vastgesteld voor dierenwelzijn. De mate van leefruimte, groepsgrootte, daglicht, couperen, castreren, transportduur en afleidingsmateriaal bepalen of varkens beloond worden met 1-, 2- of 3 sterren Beter Leven. Voor de specifieke criteria verwijzen wij u graag naar de website van de Dierenbescherming.

 

certificering

IFS Food

IFS staat voor International Food Standard en werkt met een uitgebreide checklist met daarin eisen betreffende onder andere voedselveiligheid en kwaliteit. Verder beslaat IFS diverse eisen op gebied van traceerbaarheid, ethiek en het welzijn van mens en dier. IFS Food is een GFSI-erkend schema binnen de Nederlandse en Europese productiebedrijven en Retail.

Beter Leven Keurmerk Certificaat 2024

Projectnaam

Projectnaam