certificering

Beter Leven

Slow Food Masters vindt het vanzelfsprekend dat wij actief en betrokken, een rol spelen in het verhogen van dierenwelzijn. Wij laten echter de uiteindelijke keuze over aan onze klant. We beschikken dan ook, naast ons gangbare assortiment, over een assortiment duurzame vleessoorten.

U kunt bij Slow Food Masters kiezen uit:

  • Varkensvlees: Beter Leven 1 of 3 sterren

    Dieren onder het Beter Leven keurmerk hebben meer ruimte, afleidingsmateriaal en mogelijkheden om hun natuurlijk gedrag uit te oefenen dan dieren uit de gangbare veehouderij. De Dierenbescherming heeft daarom verschillende criteria vastgesteld voor dierenwelzijn. De mate van leefruimte, groepsgrootte, daglicht, couperen, castreren, transportduur en afleidingsmateriaal bepalen of varkens beloond worden met 1-, 2- of 3 sterren Beter Leven. Voor de specifieke criteria verwijzen wij u graag naar de website van de Dierenbescherming.

  • Kippenvlees: NSK-kip (de Nieuwe Standaard Kip (NSK). Dit is een kip waarbij op het gebied van milieu en welzijn aanvullende eisen worden gesteld. Wij conformeren ons aan de meest actuele eisen die aan deze NSK kip worden gesteld door de afnemer en zien er op toe dat deze eisen in alle schakels van de keten worden nageleefd. Beter Leven 1 of 3 sterren
  • Rundvlees: Slow Food Masters verwerkt duurzaam rundvlees uit Nederland, Ierland, USA en Australië.

certificering

IFS Food

IFS staat voor International Food Standard en werkt met een uitgebreide checklist met daarin eisen betreffende onder andere voedselveiligheid en kwaliteit. Verder beslaat IFS diverse eisen op gebied van traceerbaarheid, ethiek en het welzijn van mens en dier. IFS Food is een GFSI-erkend schema binnen de Nederlandse en Europese productiebedrijven en Retail.

certificering

Halal

Vlees dat volgens de Islamitische eisen ritueel is geslacht wordt Halal genoemd, wat betekent dat het vlees goed en rein is. Zowel het eindproduct als alle voorafgaande handelingen dienen aan deze eisen te voldoen. Dit is bij een beperkt aantal dieren toegestaan, zoals kippen, runderen en schapen. Tijdens het ritueel wordt er rekening gehouden met de eisen voor milieu en dierenwelzijn. Vanzelfsprekend wordt de gehele keten streng gecontroleerd en beschikken wij over een Halal-certificaat.

Projectnaam

Projectnaam

Projectnaam

Projectnaam

Slow Food Masters B.V.
Voltstraat 2e
5753 RL  Deurne
Nederland

+31 [0] 493 782 800
info@slowfoodmasters.nl

KvK 62621378